enmk
MENU

100% Creatine 240 caps.

1.200 ден

 
Body Attack creatine caps

100% Pure Creatine од Body Attack е цел на внесување на креатин преку капсули за зголемување на сила и енергија односно за зголемување на чиста мускулна маса со вежбање.

Креатинот се синтетизира во црниот дроб,панкреасот и бубрезите од следните амино киселини:аргинин,глицин,метионин, а потоа се транспортира до мускулите.Креатинот дејствува така што ја привлекува водата во мускулните клетки,така што мускулниот тонус станува се поголем,мусулест и тврд.
Внесување на креатин во телото мора да биде придружено со зголемено внесување на протеини,амино киселини и јаглехидрати.

Начин на употреба:Земете 3 капсули пред тренинг.