enmk
MENU

BCAA 4:1:1

од 1.450 ден

   
01. 411 BCAA

Главни предности:

 

  • Помага при одржувањето на чиста мускулна маса
  • Придонесува за раст на мускулната маса

 

 

  • Што е BCAA 4:1:1?

 

Разгранетиот синџир на амино-киселините (BCAA) 4:1:1 содржат три од деветте најосновни амино-киселини: Леуцин, Исолеуцин и Валин во со однос 4:1:1. Тие се сметаат за амино-киселини од суштинско значење, бидејќи неможат да се синтетизираат во телото и затоа мора да се внесуваат преку исхраната.

 

  • Кои се придобивките од BCAA 4:1:1?

 

BCAA не се како другите амино-киселини бидејќи се метаболизираат директно во мускулите, а не во стомакот.

BCAA 4:1:1 може да се земаат во текот на денот, или пред и после тренинг за да се помогне при растот и одржувањето на на мускулната маса.

 

  • Кој може да ги користи BCAA 4:1:1?

 

Генерално, BCAA 4:1:1 може да ги користат сите активни поединци, и се соодветни за лица кои имаат интензивни тренинзи и сакаат да ја зголемат мускулната маса, и да ги намалат мастите.

 

 

  • Начин на употреба:

 

5гр. BCAA 4:1:1 се раствараат во вода и се земаат 2-4 пати на ден

01