enmk
MENU

BCAA 2:1:1

од 1.250 ден

   
02. BCAA 211 , Sour Apple, 250g

Главни предности:

  • 2:1:1 сооднос на Леуцин, Исолеуцин и Валин
  • Идеален за сите видови спортисти
  • Помага при обновување

 

  • Што е разгранет синџир на амино-киселини (BCAA)?

Разгранетиот синџир на амино-киселини се амино-киселини од суштинско значење, што содржат 2:1:1 сооднос на Леуцин, Исолеуцин и Валин. Тие се од суштинско значење, бидејќи неможат да се синтетизираат во телото и затоа мора да се внесуваат преку исхраната.

 

  • Кои се придобивките?

За време на вежбање амино-киселините стануваат поважни, што е тешко да се одржи само преку исхраната. Со овој додаток во исхраната, може да се достигне оптималното ниво на амино-киселини на брз и лесен начин.

Амино-киселини може да се конзумираат во текот на денот, пред или после тренинг.

 

  • Кој може да ги користи?

Генерално, може да ги користат сите активни поединци, и се соодветни за лица кои имаат интензивни тренинзи.

 

  • Начин на употреба:

5гр. BCAA се раствараат во вода и се земаат 2-4 пати на ден

02 211 bcaa