enmk
MENU

Beta Alanine, 250gr

1.100 ден

 
10529809-1134357594105686

Што е Бета-аланин?

Бета-аланин е неесенцијална амино-киселина и е единствената бета-амино-киселина која што се создава природно.

Придобивки од бета-аланин?

Бета-аланинот заедно со Л-хистидин ја зголемува концентрацијата на карнозин во скелетните мускули.

Кој може да користи бета-аланин?

Идеален е за секој којшто се занимава со спорт што бара експлозивно дејствување како што е трчање, кревање тегови или бокс и вежбање кое бара подолга издржливост.

Бета-аланинот може да предизвика чувство на чешање и црвенило на кожата. Ова е сосема нормална реакција на организмот и не е штетно.

Начин на употреба:

Во одредена количина на вода или овошен сок во шејкер, додадете 1.5г, протересете и конзумирајте веднаш. Конзумирајте го производот 2 пати дневно помеѓу оброците првите 4 недели, а потоа еднаш дневно по оброкот.

 

 

Доза за конзумирање – 1/4 кафена лажичка (1.5г)