enmk
MENU

L-Carnitine – 90 Tabs

700 ден

 
12. L Carnitine – 90 Tabs

Главни предности:

 • 1 000мг. L-Карнитин
 • Намалување на телесната тежина;
 • Подобрување на атлетските перформанси и за зголемување на силата и издржливоста;
 • Подобрување на менталната будност и концентрација;
 • Забавување на процесот на стареење;
 • Согорување на вишокот масти во организмот и за сите оние кои сакаат да ги редуцираат масните наслаги;
 • Намалување на млечната киселина во мускулното ткиво и релаксација по напорен тренинг.

 

 • Што е L-Carnitine?

L-Карнитин се создава во телото од амино-киселините Лисин и Метионин. Главно се синтетизира во црниот дроб и бубрезите и мора да се транспортира на други ткива во телото. Во највисоко нивоа се наоѓа во ткивата кои користат масни киселини како на пр. Скелетни и срцеви мускули.

 

 • Кои се придобивките од L-Carnitine?

Секоја доза содржи 1 000мг. L-Карнитин (2 таблети). L-Карнитинот не содржи вештачки бои и конзерванси, квасец, глутен, лактоза, скроб, сол (натриум хлорид) или шеќер.

 

 • Кој може да го користи L-Carnitine?

L-Карнитинот е идеален за сите кои се во потрага по лесен извор на карнитин во текот на денот.

 

 • Начин на употреба:

Се земаат 2 таблети еднаш или двапати во текот на денот. Најдобро помеѓу оброци.

12 L Carnitine 90 tabs