enmk
MENU

L-Glutamine

од 650 ден

   
13. L Glutamine, Watermelon, 250g

Главни предности:

 

  • Полу-есенцијална амино-киселина
  • 100% L-Глутамин во прав
  • Лесно се раствара во вода или други додатоци

 

  • Што е L-Glutamine?

Глутаминот е амино-киселина од витално значење за секој мускул во телото и е една од најважните за формирање на протеини што го одржуваат и обновуваат ткивото. Глутаминот се наоѓа во различни количини во месото и рибата, како и во мали количини во зеленчукот.

 

  • Кои се придобивките од L-Glutamine?

Глутаминот е полу-есенцијална амино-киселина што телото ја произведува во мали количини. Сепак, поголемиот дел треба да се внесе преку исхраната, што можете да го направите преку L-Глутамин амино-киселините.

 

  • Кој може да го користи L-Glutamine?

Глутаминот е за сите кои се вклучени во долгорочен физички тренинг, каде што точниот баланс на амино-киселини е од суштинско значење. На телото му се потребни правилните хранливи материи за да може да се развива правилно, без разлика дали тие се земаат преку храна или додатоци во исхраната. L-Глутаминот е исто така погоден и за вегетаријанци.

 

  • Начин на употреба:

По 5гр. 1-3 пати на ден. L-Глутаминот може да се конзумира во текот на целиот ден, но најкорисно е наутро, пред и после тренинг и пред спиење. Може да се раствара со вода или сок.