enmk
MENU

Micellar Casein

од 1.800 ден

   
Micellar Casein

Главни предности:

– Придонесува за раст на мускулната маса

– Се конзумира пред спиење или помеѓу оброци

– Бавно-ослободувачки протеин

 

Што е Micellar Casein?

Micellar Casein е бавно-ослободувачки протеин добиен од млеко. Бавно се апсорбира во стомакот, добавувајќи им на мускулите силна залиха на амино-киселини во текот на подолг временски период. Ова го прави Micellar Casein идеалниот протеински суплемент за конзумирање помеѓу оброци или пред спиење. Додека спиете, телото е изгладнето и затоа бавното ослободување протеин е идеално за опоравување на мускулите во текот на ноќта.

 

Кои се придобивките од Micellar Casein?

Овој протеински извор има комплетен амино-киселински профил и содржи разгранет синџир на амино-киселини (BCAA). Micellar Casein содржи 24гр. протеин по доза, што придонесува за растот и одржувањето на мускулната маса.

 

Кој може да го користи Micellar Casein?

Micellar Casein е идеален за секој кој има долгорочни физички тренинзи каде точниот баланс на исхрана е од суштинско значење. Исто така Micellar Casein е одличен суплемент кој помага да се подобри дневниот внес на протеин. Како додаток во исхраната, Ви препорачуваме да го конзумирате пред спиење или помеѓу оброци, 2-3 пати на ден.

 

Начин на употреба:

200-300мл. вода или млеко се меша со 1 дозерка (30гр.) протеин. За оптимални резултати, најдобро е да се конзумира пред спиење, но исто така може да се конзумира и помеѓу оброци или 2-3 пати на ден.

protein