enmk
MENU

Power Weight Gainer 4.75kg.

од 3.300 ден

   
Power Weight Gainer (4,75kg)

Го поддржува растот на мускулите

  • Го зголемува внесот на калории
  • Приближно 70гр. јаглехидрати/доза
  • 27гр. млеко и протеин од сурутка/доза

 

Power Weight Gainer на Body Attack е особено погоден за луѓето што се под нормалната тежина, и им е тешко да ја покачат и одржат телесната тежина. Овие луѓе, кои горат повеќе калории во мирување од останатите, поради нивната метаболичка активност и генетската предиспозиција, можат да ја покачат својата тежина преку ниско-калорична диета и силен тренинг.

Телото може да изгради телесна или мускулна маса само со позитивен енергетски баланс на крајот на денот. Телото мора да биде обезбедено со дополнителни 7 000 калории на ден, за да се изгради 1кг. телесна маса. Исто така, треба да се додадат и уште 500 калории на ден, бидејќи големата количина на енергија спомената погоре тешко може да се надмине, и да не се ствараат (трупаат) масти.

Во овој случај, Power Weight Gainer на Body Attack може да биде добра поддршка за да ја поедностави секојдневната исхрана. Дури и ако се пропушти еден оброк во денот, Power Weight Gainer на Body Attack е добра замена на високо-енергетската исхрана.

Соодветни протеини и јаглехидрати, исто така треба да бидат обезбедени за да се заштити телото од мускулна дистрофија. Затоа, една доза Power Weight Gainer обезбедува 27гр. протеин, што помага при изградбата на мускулната маса. Содржината од над 70гр. јаглехидрати претставува примарна енергија за работата на мускулите.

 

Кои се другите aктивни супстанции во Body Attack Power Gainer?

  • Power Weight Gainer го снабдува организмот со витамините B1, B2, B6, ниацин и биотин за градење на мускулна маса, и ги претвара јаглехидратите во енергија
  • Фолната киселина и витаминот В6 го забрзуваат протеинскиот и амино-киселинскиот метаболизам
  • Витаминот В12 допринесува за нормалната синтеза на црвените крвни зрнца. Црвените крвни зрнца се вклучени во железото и трaнспортот на кислород, и исто така одговорни за искористување на хранливите материи.
  • Калциумот и манезиумот што ги содржи Body Attack Power Weight Gainer придонесуваат за нормално функционирање на дигестивните ензими за да се направи храната лесно достапна за телото. Исто така, двата минерали придонесуваат за нормална мускулна функција.

 

Кои производи е најдобро да се комбинираат со Body Attack Power Weight Gainer?

  • За да се подобри комбинацијата на амино-киселини на Power Weight Gainer,комбинирајте го со Body Attack BCAA Shots
  • Со Body Attack Carb Control bar – Протеинскo чоколадо од 100гр. што помага да се изгради мускулна маса
  • Со Body Attack casein protein – Уште една алтернатива за гејнери, за раст на мускулите, за да се зголеми дневниот внес на протеини

 

tabela 1